Spring naar inhoud

Sportpistool Licht.

Deze discipline wordt verschoten in twee gedeelten t.w. een precisie gedeelte waarin 30 schoten worden gelost in 6 series van 5 schoten in de tijd van 5 min. per 5 schoten op de Int. Pistoolschijf 25/50 mtr. en een duel gedeelte waarin 30 schoten worden gelost in 6 series van 5 schoten op de Int. Snelvuur schijf 25 mtr. die, per serie, 5x achtereen na 7 seconden voordraait en 3 seconden blijft voorstaan voor het lossen van steeds één schot. Het wapen mag, wanneer de schietschijf voordraait, vanuit de vaardige houding gericht worden. Na elk schot wordt weer de vaardige houding aangenomen tot einde van de serie.

Vaardige houding wil zeggen dat het wapen op 45 ° van het lichaam wordt gehouden zonder ondersteuning.
Vooraf aan elke gedeelte worden 5 proefschoten gelost om te controleren of uw wapen goed staat afgesteld.

De schietafstand is 25 meter
Uiteraard zijn er dan een aantal spelregels. Deze worden verwoord in het K.N.S.A. Schiet- en Wedstrijdreglement, welke verkrijgbaar is op het Bondsbureau tegen betaling.
Om u alvast enige inzicht te geven in deze leuke discipline volgen hier enige belangrijke items op een rij.

De discipline Sportpistool licht (25 mtr. Pistool) is een specifiek dames onderdeel welke ook wordt verschoten door de heren met pistool of revolver met een kaliber 5,6 mm (.22) en een trekkerdruk van min. 1000 gr.